pondělí 9. listopadu 2009

Profesorky z ČVUT nafotily kalendář na rok 2010

Vysokoškolské profesorky z různých fakult ČVUT nafotily kalendář na podporu první Univerzitní mateřské školky "Lvíčata ČVUT" pro děti pracovníků a studentů tamní univerzity. Školka bude mít 3 třídy a kapacitu pro 50 dětí.

Veškerý výtěžek z prodeje kalendáře ČVUT 2010 půjde na zvláštní účet, zřízený na podporu vzniku MŠ Lvíčata ČVUT. V současné době se dokončuje stavební projekt a projekt interiéru MŠ.

Celý projekt byl inspirován podobným (ale odvážnějším) nápadem žen ze středočeské Vyžlovky, které se svlékly, aby získaly peníze na dětské hřiště. Z pochopitelných důvodů se profesorky rozhodly pro mírnější, ale zato velice nápaditý styl kalendáře, který je i graficky opravdu povedený.

kalendář je možné zakoupit dnes 9. 11. od 18.00 hodin v restauraci Potrefená husa (Bílkova 5, Praha 1), kde proběhne jeho křest a od zítřka pak na jednotlivých katedrách a v informačním centru ČVUT a také online na webu kalendarcvut.cz, kde si můžete mimo jiné prohlédnout jednotlivé stránky. Cena kalendáře je 249,- Kč.

Přidat.eu záložku

2 komentáře:

  1. Prokrista pana, kolik zbytecnych clovekohodin stravenych na takove hovadine, ktera navic v dnesni dobe vubec neni originalni. Jen dalsi bezny kalendar, ktery foti kdejaka celebrita. Kdyby radsi vsichni ti, kdoz se podileli na produkci tohoto kalendare a jeho naslednemu promu vzali do ruky kladivo hrebiky, tak uz skolku meli davno zrizenou.

    Kdo zhodnotil, ze je kalendar cituji: "...graficky opravdu povedený."? Hned na prezentovanem snimku sl./pí Vondrakove je videt, ze cely snimek klicoval graficky amater. Staci se podivat na zpusob orezu a kazdy, kdo do grafiky dela vidi, ze prace byla radne odflaknuta.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že kalendář nebyl dělaný proto, aby oslnil profesionální grafiky ani o originalitu zřejmě nešlo - důvod byl vybrat peníze na dobrou věc.

    A dávat grafikům a fotografům do rukou kladiva, aby postavili budovu, ve které mají trávit čas děti - to mi také nepřijde jako nejšťastnější nápad - bohužel, asi se s Vámi v tomto případě neshodnu :-)

    OdpovědětVymazat

Zbytečně vulgární komentáře a spam nebudou tolerovány.