sobota 28. května 2011

Nokia 6300 - návod na rozebrání mobilu a výměnu displeje

Jelikož se 6300 nemůže srovnávat s Nokií 6230, aspoň co se týče spolehlivosti, může se hodit návod na demontáž jednotlivých dílů a výměnu displeje.

Jediné vybavení, které k tomu budeme potřebovat, je šroubovák a bit s hvězdičkou o velikosti T6 (koupíte za pár korun v každém slušném železářství) + několik málo minut času. Předtím si přečtěte upozornění na konci článku.


Pro začátek tedy můžeme přístroj vypnout ;-) a vyndat baterku, SIM kartu (plíšek nechat nezacvaknutý) a paměťovou kartu (z boku).

Ještě je potřeba vyšroubovat dva na obrázku označené šroubky ve spodní části přístroje. Pozn.: samolepky jsou lehce cenzurovány (jste pašák pane Picnik! :).


 Pak by mělo být možné zvednout nejdřív spodní část předního krytu a pomalu ho celý odstranit.


Další čtyři šroubky drží kovový rámeček kolem displeje. Po jejich vyjmutí už nic nedrží vnitřnosti ani v zadním krytu, tak toho využijme.


Červeně označený plíšek se musí odstranit, pokud chcete odpojit displej.


Před vyjmutím rámečku je třeba přizvednout packy (1) po obou jeho stranách, aby se uvolnil a šel pak jednoduše sundat (2).


Tím přestal držet displej na místě a ten tak můžeme přes konektor na druhém konci placatého kabelu snadno odpojit od zbytku elektroniky a nahradit jiným.


Opačným postupem pak zase složíme všechno dohromady. Než to ale uděláme, můžeme si všimnout, kolik hnoje se stačilo v útrobách přístroje nashromáždit za dobu používání a případně ho hadříkem a štětečkem nebo jemným kartáčkem oddělit od jednotlivých částí telefonu.


Informace o Nokii 6300, tapety, schémata, hry atd.:

Článek o tom, jak vybírat šroubováky:
http://hobby.idnes.cz/dvanact-sroubovaku-ktere-by-vam-nemely-chybet-v-domacnosti-pom-/hobby-dilna.asp?c=A110505_155720_hobby-dilna_bma


PS: v případě Nokie 6303 je postup vlastně úplně stejný. Jen přední kryt se sundavá o něco hůře. Stačí ale plastová kartička (např. stará telefonní karta, neplatná kartička pojišťovny, ...), která se nasune do mezery pod krytem (stačí ho trochu přizvednout nehtem) a pak se s ní objede kolem dokola spodní části krytu a ten "vyskočí".

Přístroj rozebírejte jen pokud už není v záruce (hrozí porušení záručních podmínek) a až po zazálohování veškerých dat, které se v přístroji nacházejí. Poškozením součástek o ně můžete přijít.
Všechny úkony, které provedete, jsou na vlastní nebezpečí a za případné škody nesete zodpovědnost jen vy sami. Pokud si něčím nejste jistí, zeptejte se.


Přidat.eu záložku

13 komentářů:

  1. Ještě pro doplnění - video s kompletním rozebráním na prvočinitele, kde je možné vyměnit i mikrofon atd. (jsou už ale potřeba sofistikovanější nástroje a nebude to asi žádná legrace dát pak všechno správně dohromady):
    http://www.youtube.com/v/D0Irl08SX7k&hl=cs

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou, jak rozebrat přední část krytu na prvočinitele nevíte? (sklíčko, díry na klávesnici, plastová obruba vevnitř a kovový skelet, ke kterému je přilepená) Zkoušel jsem to za tepla pod vodou a lepidlo se ani nehne :( přitom starší kryty se rozpadají skoro i samy :/

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy jsem to nepotřeboval a ani jsem to nezkoušel, takže v tom Vám neporadím.

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím poraďte-na Nokii 6300 potřebuji nastavit ikony-kontakty,zprávy,galerie,média atd. na plochu.Jak to udělat ? Teď je mám nad sebou. Díky.

    OdpovědětVymazat
  5. Zkuste v menu stisknout levé horní tlačítko (nad klávesou pro přijetí hovoru) a vybrat "Zobrazit hlavní menu".

    OdpovědětVymazat
  6. dobry den chtel bych se zeptat , kdyz volam tak druha strana me neslisi, koupil jsem novy mikrofon a porad nic

    OdpovědětVymazat
  7. Problém může být v kontaktech nebo v jiné součástce, která zpracovává zvuk - to už by doma vyřešit asi nešlo...

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,
    zakoupil jsem nový displej na Nokia 6300 ,výměna bez problémů ale po zapnutí telefonu displej naskočí pouze do modra a dál nic.Se starým displejem telefon funguje ale nalze vše přečíst -displej je prasklý. Děkuji za radu.Zdravím

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím,
    zkuste vycvaknout kablík od displeje na základní desce a znovu ho zapojit. Když bude problém pořád stejný, displej reklamujte u prodejce.
    Hodně zdaru!

    OdpovědětVymazat
  10. Hezký den,
    displej je opravdu nutno reklamovat u prodejce,
    závada pořá stejná.
    Děkuji a zadravím.

    OdpovědětVymazat
  11. mozete poradit? Mal som telefon pri okne a v noci mi asi do neho trochu natieklo (asi sa rosilo okno a stieklo to akurat na telefon). Asi som urobil chybu ze som ho zapol. Funguje ale stale mi ukazuje ze su pripojene sluchadla, hoci nie su pripojene. Tak som ho vypol a neskor znovu zapol, chvilku to neukazoval a potom zas nabehlo ze su pripojene sluchadla. Tak som ho vypol, vybral baterku a sim a nechavam ho vysusit. Ak to bude aj po dvoch dnoch robit - ukazovat, ze su pripojene sluchadla, tak co mam robit? Mohol odist mikrofon resp. reproduktor? Da sa s tym este nieco robit? Uz je po zaruke (mam ho uz takmer 4 roky), je to Nokia 6303. Kolko by mohla stat oprava?

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkný návod. Zrovna nedávno jsem svou 6300 rozebral kvůli výměně sluchátka (už v něm nebylo téměř nic slyšet). Šlo to opravdu jednoduše

    OdpovědětVymazat
  13. Díky, super foto článek s návodem. Pomohlo mi to s výměnou pro rodiče.

    OdpovědětVymazat

Zbytečně vulgární komentáře a spam nebudou tolerovány.