středa 28. října 2009

Duše "K" - Koloběh vody

Jaký je důvod stále častějších povodní, co všechno způsobuje odlesňování krajiny, jak rostliny pracují s teplem a udržují teplotní a klimatickou rovnováhu v přírodě a další témata jasnou a srozumitelnou formou. Takové je povídání Jaroslava Duška s vědcem Janem Pokorným v pořadu Duše "K" na téma Koloběh.

Protože v práci často poslouchám rádio a stanic mi můj telefon chytne jen pár, poslouchám většinou některou ze stanic Českého rozhlasu - Radiožurnál nebo ČRo 2 - Praha.

Tento pořad už jsem měl několikrát možnost slyšet s různými hosty a tentokrát jsem byl opravdu překvapený svými mezerami ve vzdělání. Díky formátu pořadu a trefným otázkám a poznámkám pana Duška je tady možnost dostat se trochu hlouběji do dané problematiky.

Odkaz k přehrání dílu Koloběh (vody)
Bonus k dílu Koloběh - povídání se ještě protáhlo mimo vysílání

Stránka pořadu Duše "K" na Českém rozhlase 2 s možností stažení jednotlivých dílů (zvukový archiv - rádio na přání)

Přidat.eu záložku

1 komentář:

  1. Pravda je taková, že manipulace s vodou v přírodě je v poslední době fakt tristní. Je super, že mají zahrady moderní plotové výplně a každý má na vesnici svoje vlastní sídlo, ale pak se všichni diví, že jim nejdou růže, bylinky nebo zelenina určená na jídlo. Prostě mají moc velké sucho a nestíhají to zalévat.

    OdpovědětVymazat

Zbytečně vulgární komentáře a spam nebudou tolerovány.